lunes, 28 de febrero de 2011

Kike Calvo

Hola a tots i a totes!

Comencem la setmana amb un fotògraf d'origen espanyol però resident actualment a Nova York. Malgrat i cursar la carrera d'economies a la universitat de Saragossa, la seva passió la va descobrir arran d'un viatge a Nicaragua on portà la càmara de fotografia del seu tiet. Des de llavors ha recorregut més de 65 països entre els quals podem trobar Austràlia, Israel, les Illes Maldives, Bolívia, Brasil, Egipte, Xina, Mèxic, entre molts d'altres. A continuació, veurem un recull de les seves obres pel que fa l'ambient marí i diferents viatges que per a mi són de les millors:


Ambient marí




























Diferents espais vistos des del punt de vista de l'autor

























Avui ho deixem aquí. Demà continuarem amb la visió d'algunes fotografies més de la seva obra la qual és realment interessant. No us ho perdeu!

Marina.

viernes, 25 de febrero de 2011

Marcelo Gurruchaga

Hola a tots i totes!!

Avui ens situarem fins a l'altre extrem geogràfic: els pols. Concretament, anirem cap a l'Antàrtida de la mà de Marcelo Gurruchaga, fotògraf d'origen argentí. Un dels seus llibres recull algunes de les millors fotografies que podem trobar d'aquell lloc, un viatge que va fer a sobre d'un buc. Així doncs, a continuació trobareu les millors imatges d'un dels seus llibres Antàrtida. Els colors del desert fred.

Atardecer en la Antártida

Posta de sol a l'Antàrtida

Rompehielos en la Antártida



Foca de Wedell en la Antártida



Grietas glaciares

Esquerdes

Mar de Wedell



Pingüinos de barbijo en la Antártida



Azulados témpanos en las Islas Orcadas

Illes Orcades

Islas Orcadas





L'autor de les fotografies reconeix que l'Antàrtida és el desert més desert del planeta. Com sempre, us deixo l'url de la seva web per si volguéssiu consultar sobre altres de les seves obres; http://www.marcelogurruchaga.com/. Per últim voldria acabar amb una frase seva, una descripció pròpia del que l'Antàrtida significa per a ell: Los colores de la Antártida cambian minuto a minuto, los hielos, los atardeceres y amaneceres, los cielos azules y los nublados y las brumas crean una paleta que deslumbra. Las fotografías representan en forma muy parcial y acotada la grandiosidad de este continente que contiene en sí, la grandeza de lo infinito y la angustia de la finitud."

Així acabem l'entrada d'avui. Gaudiu d'un bon cap de setmana i tornem dilluns amb una nova actualització.

Marina.

jueves, 24 de febrero de 2011

Michael Martin

Ahir, part de l'entrada es va centrar en el desert més àrid del món. Avui ens centrarem en un fotògraf que ha immortalitzat fotografies de tots els deserts arreu del món, el seu nom és Michael Martin (1963). Durant més de vint anys ha viatjat realitzant no només fotografies als deserts sinó també al món animal i vegetal. L'autor considera que els deserts són ecosistemes que s'han de protegir ja que no només estan compostos per sorra i roca sinó també gaudeixen d'una gran riquesa culturalment parlant. La seva obra està recollida en un total de quinze llibres. A continuació podreu observar algunes de les imatges més destacades d'aquest autor:

Dunas en Níger

Dunes del Níger

Árboles muertos


Nómadas de Afganistán

Habitant d'Afganistan

Garganta de Archei

Archei

Camellos de Pushkar

Camells de Pushkar

Oasis de Fachi

Oasis de Fachi

Argelia


Formaciones rocosas en Argelia

Argèlia

Nómadas en el desierto de Namibia

Nòmada de Nigèria

Beduinos de Omán

Nòmeda d'Oman

Avui acabarem aquí. Com sempre, us deixo el link de la pàgina de l'autor per si voleu aprofundir en les seves obres http://www.michael-martin.de/index_en.html. En aquest link trobareu les fotografies que ha realitzat als diferents deserts del món. Ens veiem demà a la següent entrada.

Marina.


miércoles, 23 de febrero de 2011

Dima Gavrysh

Ahir vèiem com l'Olivier Grunewald centrava una de les seves obres al desert d'Atacama (Xile). Molts artistes han quedat impressionats per la bellesa d'aquest paisatge -situat entre l'oceà Pacífic i els Andes-. Es tracta del desert més àrid del món i on no existeix una diferència notable entre estiu i hivern. La temperatura durant el dia sol rondar els trenta graus però durant la nit pot arribar als zero graus. La inversió tèrmica (arriben fins al desert corrents fredes d'Humboldt) fa que potser no plogui durant 300 dies. Amb tot, i fins on volia arribar, és que un desl fotògrafs que s'han interessat en aquest desert és Dima Gavrysh. A continuació podem veure el resultat que va obtenir:

Un sandboarder en lo alto de la duna

Atacama, paraiso del sandboarder

Ruta turística Atacama

Desert d'Atacama                              

Campo de geisers de Tatio, Atacama



Geyser Tatio, Atacama

 Geyser Tatio, Atacama                              

Turismo en Atacama

A continuació, trobareu alguns dels treballs més destacats que ha realitzat el fotògraf que comentem avui:

[mongolian3.jpg]

[mongolian2.jpg]

Mongòlia

[obstetricfistula2.jpg]

Nigèria

[china.jpg]

Xina


Afganistan

Això és tot per avui. A continuació, us deixo amb un link http://dimagavrysh.photoshelter.com/ on trobareu portafoli que conté els seus treballs. Us recomano la seva consulta ja que ofereix una visió diferent de diferents països sobretot la galeria de Xile, Mongòlia i Afganistan. Ens veiem demà amb una nova entrada.

Marina.

martes, 22 de febrero de 2011

Olivier Gurnewald

Hola a tots i a totes!!

Ahir vaig fer una breu introducció al blog i vaig nombrar un dels grans fotògrafs a nivell mundial. No obstant, el seu treball em sembla realment magnífic com per donar-li tan poca importància com li vaig donar. Per aquest motiu, la temàtica d'avui del blog girarà entorn a ell i al seu treball. Olivier Grunewald és un fotògraf d'origen francès que ha centrat la seva obra en la temàtica de la natura, dels paisatges i la fauna, qualsevol espectacle que pogués oferir la natura. A continuació veureu alguna de les seves obres més importants i on podem situar aquestes imatges.


 

Desert d'Atacama (Xile)


Volcà Morning Glory Pool (Estats Units)


Nyiragongo (Congo)


Volcà Tavurvur (Nova Guinea)


Volcà Erta Ale (Etiopia)

Volcán Ol Doinyo Lengai en Tanzania

Volcà Ol Doinyo Lengai (Tanzània)

Dallol, el templo de la Sal en Etiopía

Dallol, (Etiopia)

Volcán Isla Grande de Hawai

Volcà Illa Gran (Hawaii)

Svartifoss en Islandia

Svartifoss (Islàndia)

L'entrada d'ahir tenia com a protagonista una fotografia del mateix autor però situada en la mina de sofra del cràter del volcà Ijen Kawah (Indonèsia).  En el següent link trobareu fotografies sorprenents del mateix espai i autor amb les impressions que el mateix autor té de les imatges; http://www.taringa.net/posts/imagenes/8330840/Fotos-de-una-mina-de-azufre.html.

Això és tot per avui. Demà us presentaré un altre fotògraf important que espero que també us sorprengui.

Marina.